There are currently 8638 movies on our database.

Trailer The English Patient 1996

The English Patient 1996

0
( High Quality )
Pacientul englez 1996 – Film Tradus cu: Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas.La sfârsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, contele Almasy, trimis de Societatea Regala Britanica de Geografie sa cerceteze desertul Sahara, sufera arsuri îngrozitoare într-un accident aviatic. Vegheat de o infirmiera devotata si sensibila, el îsi rememoreaza viata si, mai ales, povestea de dragoste intensa si interzisa care avea sa-i schimbe destinul.
Adaptarea semnata de Anthony Minghella a romanului distins cu premiul Booker al lui Michael Ondaatje a cucerit pur si simplu noaptea Oscarurilor, castigand noua trofee si egaland “The Last Emperor” din 1987. Un fapt remarcabil daca ne gindim ca regizorul-scenarist aproape isi pierduse nadejdea ca va reusi vreodata sa-si termlne filmul. „Vrajit” de romanul poetic al lui Ondaatje, Minghella a refacut scenariul timp de trei ani, amplificand mult povestea nefericita de dragoste din centrul ei.
Un pilot desfigurat, suferind de multiple arsuri (Ralph Fiennes), este gasit in carcasa distrusa a biplanului sau spre sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aparent amnezic, neidentificat, dar presupus a fi englez, barbatul, care pare sa nu mai aiba mult pana la moarte, este ingrijit de sora canadiana Hanna (Juliette Binoche). Refugiati intr-o manastire italiana devastata, celor doi li se alatura un canadian cu resentimente (Willem Dafoe), victima a torturilor, si doi experti in dezamorsarea bombelor — si viata lor impreuna este o serie de explorari in intimitatea memoriei, pierderilor si vindecarii treptate. Misteriosul pacient — care se dovedeste a fi contele ungur Laszlo Almasy — isi aminteste, incetul cu incetul, viata sa intre 1930 si 1945, in Toscana, Cairo si desertul Sahara, unde se desfasoara povestea de dragoste dintre Almasy si Katharine Clifton (Kristin Scott Thomas), o femeie casatorita, poveste care se sfarseste tragic.

Pacientul englez 1996 – Film Tradus

Server 1

Vizioneaza Filmul


Vizioneaza Filmul

132 views
Description 1 an
The English Patient 1996

Pacientul englez 1996 – Film Tradus cu: Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas.La sfârsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, contele Almasy, trimis de Societatea Regala Britanica de Geografie sa cerceteze desertul Sahara, sufera arsuri îngrozitoare într-un accident aviatic. Vegheat de o infirmiera devotata si sensibila, el îsi rememoreaza viata si, mai ales, povestea de dragoste intensa […]

Genre: Dragoste, Dramă, Război

IMDB: 7.4

Director: Pacientul englez 1996

Tags: , ,

Facebook Comments
Comments WOULD YOU LIKE TO COMMENT ?